Keskustasta löytyy talkoohenkeä!

Talkoilla tarkoitetaan usein perinteistä naapuriapua, johon liittyy vahva yhteisöllisyyden tunne. Talkoissa ei tuntipalkoille pääse, mutta yhdessä tekemisestä jää useimmiten hyvä mieli. Talkoilla voi esimerkiksi urheiluseuran, kyläyhdistyksen tai taloyhtiön eduksi. Myös kuntapolitiikassa ja luottamustehtävissä on kyse pitkälti talkoista. Miksi muuten valtuutetut ja lautakuntien jäsenet käyttäisivät iltojaan ja viikonloppujaan kokouksiin ja niiden suunniteluun? Jos talkoohenkeä ei löydy, jäävät yhteiset asiat hoitamatta.

Keskustassa talkoiden tekemisellä on pitkät perinteet, jotka kantavat yhä näissä vuoden 2021 kuntavaaleissa. Ilman talkoohenkeä ja -väkeä ei olisi pidetty vaalitelttaa sateisella torilla, tehty Youtube-videoita ehdokkaista tai jaettu 4000 vaaliesitettä kaupunkilaisille. Ehdokkaat ovat osallistuneet talkoisiin resurssiensa mukaan. Yksi on jakanut poliittista kokemustaan ensikertalaisille, toinen ahkeroinut esitteiden jaossa ja kolmas on järjestänyt ehdokkaille näkyvyyttä katukuvassa ennen vaaleja. Jos ehdokas on valmis käyttämään aikaansa yhteiseen hyvään jo kampanja-aikana, on hän oletettavasti valmis resursoimaan aikaansa myös valtuusto- ja lautakuntatyöskentelyyn.

Näissä kuntavaalitalkoissa on mukana myös ehdokkaiden ja vaalipäällikön tukijoukot; vanhempia, lapsia, puolisoita ja ystäviä. Yksi on jakanut tietoteknistä osaamistaan, toinen poliittista kokemustaan ja kolmas on hyödyntänyt sosiaalista verkostoaan ehdokashankinnassa. Kolmentoista kuntavaaliehdokkaan taustalla iso joukko keskustahenkistä väkeä auttamassa. Kiitos ja kunnia myös heille!

Meillä keskustassa on ehdolla miehiä ja naisia, kuntavaalien ensikertalaisia ja konkareita. Opiskelija, ammattipoliitikko ja eläkeläisiä. Monta maanviljelijää, kokeneita yrittäjiä ja  asiantuntijoita. On mummoa ja vaaria, pienten ja isojen lasten vanhempia. Päiväkodin, kirjaston ja hiihtolatujen käyttäjiä. Voiko monipuolisempaa ehdokaskattausta ollakaan? Mikä parasta, keskustalla on kuntavaaliehdokas joka taajamassa. Joko sinä olet valinnut omasi?

Anna-Kaisa Pietiläinen

(Kirjoittaja on Mänttä-Vilppulan Keskustan kunnallisjärjestön jäsen ja mukana ehdolla kuntavaaleissa 2021.)

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *